Fotoalbum

Din spinnestang skal være mellem 8.5 og 10 fod med en kastevægt på 2-25 gram til havørredørredfiskeriet. Til gedderne må den gerne være lidt kraftigere. Den mest brugte er en 9.5 fods med kastevægt på 2-15 gram.

Spinnehjulet skal selvfølgelig passe til den stang du har valgt. Men der skal kunne være omkring 100m 0.25-0.35 på hjulet.

Små lette skeblink er meget brugte blandt spinnefiskere i Kolindsund. Krokodille og Delfinblinket er 2 giftige blink især til efterårshavørrederne. Men der findes jo et utal af små blink, så prøv dig frem, måske du finder et nyt vidunderagn.

Woblere er jo altid en god agn, ligemeget hvor man fisker. Og også her i kolindsund er det en suveræn agn. Specielt de orangefarvede Rapala woblere bliver meget brugt. Men der findes jo mange forskellige modeller og farver, så bare prøv dig frem.

Spinnere i alle afskygninger er også storfanger agn. Specielt Mepps spinnere i sølv med røde prikker kan være meget effektiv. Men igen, prøv dig frem.

Det vil være en fordel at have et fangstnet med, når du fisker i kolindsund. Om det skal være et teleskopnet eller et fast net, vil være en smagssag. Under grønlænderfiskeriet synes jeg at et teleskopnet er det bedste, da man lige kan komme lidt længere ud efter fisken.

Der er også en del som fisker med naturlig agn. Regnorm og Rejer er det mest brugte.

Fiskelinen til Kolindsund skal være fra 0.25-0.35mm. Om du vil bruge nylonline eller fletline er vel en smagssag.

Det er ikke nødvendigt med waders. Et par skridtstøvler eller gummistøvler kan fint bruges. I den kolde tid er der dog en del som har neoprenwaders på da jorden jo også er kold, men wadning er absolut ikke nødvendigt, og heller ikke en god idé.

På denne side kan du se hvilket spinnegrej og forskellige former for agn, der bruges i vores fiskevand. Har du haft held med andre former for agn, hører jeg gerne fra dig. Klik på et billede, og det kommer frem i stor størrelse, med tekst under.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.04 | 17:59

Tak for det Lars, fredningen har jeg styr på 😉👍

...
14.04 | 17:47

Hej. Der er ingen agn som ikke må bruges til gedde fiskeri. Ikke hos os i hvertfald. Men husk at gedden er fredet i april måned og først må fanges fra 1. Maj.

...
14.04 | 17:27

Hej
Et lille spørgsmål, må man fiske gedder med sildestykker? Kan ikke lige finde noget om det på siden.
Mvh Jesper

...
09.03 | 19:53

Hej ABI. Du skal sende mig en e-mail med jeres navne, adresser, postnumre Og de første 6 tal i jeres cpr. numre.
Min mail er: lars.h.pedersen@stofanet.dk

...
Du kan lide denne side